hits

Hyllest til assistentene!

04.02.2014 - 15:24 68 kommentarer

Over 300 000 barn går nå i barnehage. Hvem er mest sammen med disse barna?

Jo, det er barnehage-assistentene og fagarbeiderne.

I 2012 var det over 65 000 av dere, og med den stadige barnehageutbygningen er det sikkert enda flere i dag.

Jeg vet jeg har skrevet mye om førskolelæreren- og min rolle i barnehagen. Det er på tide å synliggjøre dere også.

I dagens barnehage er vi helt avhengig av dere. 


Dere strekker dere aller lengst.

Dere får flest beslutninger og beskjeder overrakt i raske her-og nå-situasjoner.

Dere har en utrolig evne til å endre praksis og tilegne dere ny lærdom.

Dere gir meg helt nødvendige kritiske blikk på min egen yrkesutøvelse.

Dere skifter flest bleier, og tørker flest tårer.

Dere er mest sammen med barna. 



Et av barna begynner brått å gråte rundt matbordet. Assistenten som sitter på samme bord går bort til barnet og forsøker å trøste, både med ord og handlinger. Barnet vifter assistenten bort og sier hun ikke vil snakke. Assistenten respekterer dette, og setter seg igjen. Barnet begynner å gråte på nytt.

Assistenten går igjen rundt bordet, og jeg hører hun hvisker til barnet  "vil du gå fra matbordet litt? Kanskje du og jeg kan sitte litt sammen på det andre rommet? Hvis du vil kan du fortelle meg hva det er der inne..."    Barnet ser opp på den voksne og roper JA med gråtkvalt stemme.  

Assistenten snur seg til de andre barna, og sier " Nå blir vi borte en liten stund, men de voksne på de andre bordene hjelper dere imens," og leier det gråtende barnet rolig bort fra matbordet. 

Noen minutter senere kommer barnet hoppende og sprettende inn igjen til matbordet og sier " Nå er det fint! Jeg ville bare si noe til den voksne uten at alle hørte. Det var ikke noe hemmelig altså,  jeg var bare litt lei meg." 



Når jeg kommer fra et av mine utallige møter, så er dere like blide.

Når jeg kommer inn på avdelingen med dårlig samvittighet, fordi jeg vet at det er belastende å være færre voksne, klager dere aldri.

Når jeg foreslår å endre praksis, både på avdelingen og i forhold til enkeltbarn, så er dere alltid positive. 

Når jeg er litt bekymret for hvordan dagen skal gå (grunnet høy møteaktivitet eller sykdom på andre avdelinger) så sier dere alltid at det går. Og det gjør det!

Når jeg gir dere veiledning , så ser jeg at dere alltid tar imot det- og faktisk bruker det videre i hverdagen.



Hjertet og hodet mitt fryder seg i takt med deres utvikling og kunnskaper om barn. For- selv om mange av dere ikke har formell utdannelse til å jobbe med barn- så er mange av dere helt utrolig flinke sammen med barna. Episoder som den jeg beskrev over gjør meg ufattelig glad- på barnas vegne.

Barnehageassistenter, dere gjør en helt utrolig jobb.

Førskolelæreren, jeg, er helt avhengig av dere.

Hver dag blir barna glade for å se dere- og det gjør jeg og!

Takk!

 

Les flere innlegg og følg bloggen min  her

68 kommentarer

Jan kåre Heiberg

04.02.2014 kl.15:29

Det er godt noen ser de med lavere utdanning eller ikke utdanning i det helvetet, ofte at de gjør en mye bedre jobb enn all verdens pedagoger

irlin

04.02.2014 kl.15:37

Så kjekt at du løftar assistentane fram og. Uten dei hadde ikkje me pedagogar fått det til å gå rundt:)

Eivor Evenrud

04.02.2014 kl.15:43

irlin: Helt enig! Det er jo bare lovpålagt med 1 pedagog pr.18 barn, og uten de andre voksne hadde vi ikke kommet særlig langt.

elin

04.02.2014 kl.19:24

Vanvittig bra innlegg! :-)

Liv Oddny

04.02.2014 kl.20:11

Bare ett spørsmål.....har vi jobbet sammen? I Sogn bydel....

Tine

04.02.2014 kl.20:22

Nå ble jeg glad! For et flott innlegg! Det er utrolig godt å bli sett på denne måten av og til :) Tusen takk!!

Guillaume durandal

04.02.2014 kl.20:22

Hei,

Takk for det, det er alltid godt å høre at vi gjøre en nyttig jobb med dere som er utdannet!! Vi setter pris at dere er med oss i hverdagen også og gi oss strukturert og kunnskapriket råd til å være enda bedre i vår jobb!! Sånt, vi har mest med barna og det er en ting som jeg liker, men dere også er enn vanvittig viktig ressurser for oss alle!! Jeg tror at sammen vi er den beste "team" for å klare å gi barna de beste dager mulig!! Jeg stortrives som assistent og jeg nøler aldri å stå opp å gå på jobb hver eneste dag!! Best job ever;))

Eivor Evenrud

04.02.2014 kl.20:37

Liv Oddny: Ja, det har vi! Hei! Jeg husker deg veldig godt. Det var mitt første år som lærling :)

Trine

04.02.2014 kl.20:37

Jeg er helt enig med deg, Eivor. Størstedelen av jobben på en avdeling er deres fortjeneste og ikke oss førskolelærere. Vi kan planlegge så mye vi, men uten gode medarbeidere kommer vi ingen vei :) I den barnehagen jeg jobber i heter alle som jobber som "assistenter", pedagogisk medarbeidere. Jeg synes dette er en fin og verdi tittel og en god måte å belyse viktigheten av deres jobb på. Som det nevnes av andre her, er jo ofte deres jobb vel så viktig som vår og det bør tittelen belyse :)

Eivor Evenrud

04.02.2014 kl.20:38

elin: Takk for det!

Eivor Evenrud

04.02.2014 kl.20:42

Tine: Tusen takk til deg! Du er med på å gjøre en av de viktigste jobbene i landet:)

monica

04.02.2014 kl.21:52

Koselig og flott innlegg :) Bra d e nån som ferstår at omsorgsevnen itj kjæm me my utdanning, men e personligheten te folk :)

Runa

04.02.2014 kl.22:13

Takk for positiv omtale Eivor!..Dette er "sjelden vare"og derfor utrolig hyggelig å oppleve:-)...Har selv jobbet som assistent siden 1980..har i løpet av disse årene vært "på disp"som ped.leder i 10-12år..Har lest mye fag.litteratur,gått på kurs og fått veiledning,men det er allikevel det daglige samarbeidet med gode pedagoger/kollegaer som"trekker lasset sammen"som er avgjørende for at jeg trives godt som assistent..Alle kan ikke bli ped.ledere! Vet at assistenter med lang erfaring er en "utdøende rase",da det etterhvert mest sannsynelig blir unge uerfarne assistenter som er "innom"barnehagene før event.utdannelse..Ellers så er det stort sett oppslag som ikke akkurat "løfter"vår yrkesgruppe,som vises på trykk..Så da er det fort gjort å oppfatte seg som "bare en assistent" :-( Takker på vegne av mange! :-)

Rasmus Robson Skartveit

04.02.2014 kl.22:39

Herlige du er Eivor. Varme mitt hjerta når eg lese denne artikelen. Så sant så sant skreve.

Helene Johansen

04.02.2014 kl.22:40

TAKK TAKK TAKK.......At "NOEN" SER den jobben vi gjør hvr dag.....!!!! Og at du "våger"å sette ord på det og dele :) Hilsen "bare"en assisten,eller pedagogisk medarbeider,som det hetr nå :)

04.02.2014 kl.22:41

Tuuuusen takk for et meget flott innlegg.!!! Selv har jeg jobbet som assistent i bag i 25 år - ALDRI hørt en førskolelærer si noe sånt. Du MÅ være unik - godt at noen ser at vi også gjør en jobb og at vi ikke bare er "assistenter"....Lite sykefravær i din barnehage..??!!!! Trenger ikke å sitte på skolebenken i mange år for å gi de små barna kjærlighet og omsorg.... Atter en gang, for at du er den du er...!!!

Casa Kaos

04.02.2014 kl.23:06

Flott skrevet!

Heia assistentene!

Ida Holmskau

04.02.2014 kl.23:37

Flott innlegg, det er godt at noen også ser og løfter opp den viktige jobben oss assistenter gjør. Dette er alle veldig gode på i den fantastiske barnehagen jeg er så heldig å jobbe i.

Der heter vi forresten ikke lenger assistenter, men BARNEVEILEDERE, en tittel jeg synes er mye mer passende og beskrivende for den jobben vi gjør.

Helena

04.02.2014 kl.23:49

Flott innlegg! Eg er sjølv pedagogisk leder og drar fram verdiane til assistentar og fagarbeidarar ofte. Noko eg illustrerer det med, er at vi i kollegiet er tilsammen eit puslespel, der alle brikker er like viktige. Mangler vi ei brikke, mangler vi nokre verdiar som berre den personen har. Når vi har utskiftingar i personalgruppa, må vi legge eit nytt puslespel med nye brikker, men alle bitane spela ei viktig rolle for det arbeidet vi gjer!

Eg kjem til å referere til ditt innlegg ein eller anna gong i personalgruppa, for eg synst det du skriv e viktig å huske på!

Stine

05.02.2014 kl.01:10

Kjempefint innlegg :)

Jeg har jobbet noen år som assistent i tre barnehager så jeg har fått god innsikt i hva denne rollen innebærer og nå går jeg på høgskolen for å bli barnehagelærer :)

Jeg sitter med den følelsen av at mine år som assistent kommer veldig godt med både i hverdagen med barna, men også samarbeidet jeg skal ha med assistentene når jeg kommer ut i arbeid.

fra tid til annen i undervisningen føler jeg at noen av lærerne nermest trakker ned på assistentene.."de ufaglærte, de som gjør feilene, de er ikke pedagoger..." for meg blir det så ufattelig feil! Det er nøyaktig som du sier, det er assistentene og barne- og ungdomsarbeiderne som faktisk ser barna mest.

Jeg sier ofte at man kan være en fantastisk pedagog og ikke ha et snev av utdanning, og man kan være en forferdelig pedagog og ha årevis av utdanning...den kjenner jeg alt for godt. Lærer på ungdomskolen med mange år utdanning og erfaring - elendig pedagog!

Som både fremtidig barnehagelærer (pilot) og tidligere assistent så vil jeg takke deg for hyllesten :)

Anette

05.02.2014 kl.08:01

Takk for detta innlegget! Det gjorde meg glad å vite at vi som er assistenter og fagarbeidere blir satt pris på :) nå er jeg klar for en dag i barnehagen med et litt større smil om munnen :)

Aina

05.02.2014 kl.08:58

TAKK

Lena

05.02.2014 kl.09:03

bra skrevet! men' syns det er synd at de fortsatt har tittelen assistenter, det sier så lite om det de gjør. Barneveiledere hadde vært passende. De assisterer jo ikke barna, men veileder de gjennom dagen. Viktig at vi løfter fram disse fantastiske menneskene som orker å jobbe sammen med oss pedagoger!

Geriatriks

05.02.2014 kl.10:27

Assistentene i barnehagen er en uvurderlig juvel :) Har ikke noe annet enn å si at de er utrolig flinke med ungene :)

Ivar Haug

05.02.2014 kl.12:05

Du betyr mer enn du aner, Eivor. Vi er mange tusen lysglimtjegere i barnehager og SFO/AKS og får viktig drivstoff når du viser klokskapen din på denne måten!

https://www.facebook.com/groups/194109427286366/

https://www.facebook.com/sfonett?ref=hl

Lene

05.02.2014 kl.17:50

Takk, det var flotte ord!

Nina

05.02.2014 kl.18:05

Hvorfor tror "alle" at assistenter ikke har utdannelse? Vet om mange hjelpepleiere som er assistenter i bhg. Likevel er de assistenter.....Men det viktigste av alt er jo at vi alle er små og store mennesker, som trenger noen som ser oss for den vi er, og har evnen til å ta det på alvor. Dette innlegget var verdig og klokt og oppløftende å lese! Tusen takk!

Liv Oddny

05.02.2014 kl.18:22

Artig! Har tenk mye på kor det blei av dæ her i livet! Artig måte å finne dæ på :)

line

05.02.2014 kl.18:29

Så sant så sant assistentene er der "hele" tiden, er mer tilstede.mitt barn har alltid knyttet seg best til assistenter i de ulike barnehagene/sfo ha har vært i. Tror de langvarige assistentene er mer genuint interrisert i barn og barndom

Eivor Evenrud

05.02.2014 kl.18:38

Guillaume durandal: Så godt å høre! Jeg er enig med deg, og gleder meg alltid til å dra på jobb selv:)

Eivor Evenrud

05.02.2014 kl.18:40

Trine: Ja, ser mange har kommentert angående det. Der jeg jobber heter det barnehageassistent, men ser flere her skriver at de har pedagogiske medarbeider eller barneveiledere. Innlegget er selvfølgelig til de også, uavhengig av tittel:)

Eivor Evenrud

05.02.2014 kl.18:40

monica: Takk for at du leste :)

Eivor Evenrud

05.02.2014 kl.18:41

Runa: Tusen takk for kommentar. Veldig glad for at du leste:)

Eivor Evenrud

05.02.2014 kl.18:41

Rasmus Robson Skartveit: Så bra, glad for at du leste :)

Eivor Evenrud

05.02.2014 kl.18:43

Helene Johansen: Det skulle bare mangle. Har jobbet sammen med helt utrolige mennesker opp gjennom årene. Der jeg jobber heter det assistent, men hører det finnes flere versjoner rundt omkring. Selv er jeg vel egentlig ikke førskolelærer lenger heller, men barnehagelærer :)

Eivor Evenrud

05.02.2014 kl.18:43

Casa Kaos: Enig!

Eivor Evenrud

05.02.2014 kl.18:45

Anonym: Aldri? Det var litt synd å høre ;/ Personalsamarbeid er jo noe av det viktigste i barnehagen, og å rose hverandre er helt nødvendig. Har faktisk hatt veldig lavt sykefravær i mange år på avdelingen ja:) Takk til deg, for jobben du gjør, og at du leste!

Eivor Evenrud

05.02.2014 kl.18:46

Ida Holmskau: Ja, ser mange skriver det. Noen har byttet til pedagogiske medarbeidere også. Hos oss heter det assistenter, derfor jeg skrev det. Men innlegget er til dere alle sammen! Glad for at du fikk lest det:)

Eivor Evenrud

05.02.2014 kl.18:47

Helena: Det var lurt! Vurderer å ramme det inn og henge det opp på jobben selv..

Takk for at du leste, og for at du er en god pedagogisk leder:)

Eivor Evenrud

05.02.2014 kl.18:49

Stine: Så gøy at du valgte å studere etter noen år i barnehagen:) Syns man heller bør fokusere på hvordan man deler kunnskap og hjelper hverandre i dagliglivet i barnehagen enn å rakke ned på noen. Gjør "feilene"? Da har jo pedagogen faktisk også gjort noe feil underveis:)
Lykke til på veien videre i studiet! :)

Eivor Evenrud

05.02.2014 kl.18:49

Anette: Så bra!! Ble veldig glad selv av å lede denne kommentaren :)

Eivor Evenrud

05.02.2014 kl.18:49

Aina: Selv takk:)

Eivor Evenrud

05.02.2014 kl.18:51

Lena: Ser mange skriver at de har byttet om på stillingen. For meg er det egentlig uviktig hva de heter, jobben de gjør er god uansett:) Selv er jeg jo nå barnehagelærer, men foretrakk egentlig førskolelærer. Takk for at du leste!

Eivor Evenrud

05.02.2014 kl.18:52

Geriatriks: Enig! Takk for at du leste :)

05.02.2014 kl.18:53

Som pedagogisk leder må jeg si at det er akkurat slike pedagogiske medarbeidere vi ønsker oss, og vi hadde ikke klart oss uten dem. På tide at også de blir dratt frem og takket for jobben sin.

Eivor Evenrud

05.02.2014 kl.18:53

Ivar Haug: Det var hyggelig å høre! Takk for du leser og hjelper til så det når ut til så mange :)

Eivor Evenrud

05.02.2014 kl.18:53

Lene: Bare hyggelig:)

Eivor Evenrud

05.02.2014 kl.18:54

Nina: Tusen takk for at du leste:) Har jobbet sammen med assistenter som har 6-årig utdannelse innenfor noe annet, og man er aldri "bare" en assistent:)

Eivor Evenrud

05.02.2014 kl.18:54

Liv Oddny: Jeg er fortsatt i barrnehagen jeg :) Er du og? Veldig artig å høre fra deg:)

05.02.2014 kl.19:16

FANTASTISK!!👍😄

ingrid

05.02.2014 kl.19:38

Blir så gla når nån takke oss asistenta ! Mange av oss jør en kjempe god jobb men det e svert få som sir det til oss. Kan ikke huske sist nån av di ansatte sa til meg at jeg gjore en god jobb! Blir glad og gleder meg masse til jobb i morra med liit ekstra energi fra innlegge ditt !:)

Eivor Evenrud

05.02.2014 kl.20:55

ingrid: Nå ble jeg også glad! Selv om det ofte er hektisk og travelt i barnehagen, så er det ingen andre steder jeg kunne tenke meg å jobbe. Og sånn virker det som det er for mange , de gleder seg rett og slett til å dra på jobb! Håper du har en fin kveld, og at noen "ser" deg og din innsatsen på jobb i morgen :) Klem Eivor

Synne

05.02.2014 kl.21:06

Alltid kjekt at oss assistenter også blir takket :-D

Som min lærer alltid sa dette yrket handler ikke bare om utdanningen. Men 80% Personlighet og 20% fagstoff,

En bhgassistent vikar!

05.02.2014 kl.22:40

Velger å skrive denne kommentare anonymt av personlige grunner! :) JEg vil si at dette innlegget var fantastisk og beskriver utrolig godt :)

Jeg jobber selv som barnehage vikar, og stepper med glede inn der det trengs.

Senest i dag var jeg på jobb i en av de avelingene jeg har vært mest, og når jeg åpnet døren kom det ikke mindre enn 10 barn springende i møte med meg, ropte navnet mitt, og kastet seg rundt meg. Det var ikke så greit å bare ha to armer, men etterhvert som alle hadde fått fortalt hva de hadde på hjerte, og hvordan de hadde det roet det seg. Selv om jeg enda ble trukket fra den ene leken til den andre.

OG jeg ELSKER DET!

Til høsten skal jeg komme meg på førskulelærer utdanning, og jeg gleder meg til å fortsette innen dette yrket! :)

Neo

06.02.2014 kl.00:00

Dette høres kjent ut, kjæresten min er barnehageassistent :)

du skriver at det trengs bare 1 pedagog pr. 18 barn. En ting jeg lurer på, Har sånne familiebarnehager lov til å drive "omtrent" uten pedagog? Dama er som regel alene med 4 småbarn, leder i den barnehagen driver to barnehager, og skal liksom veksle mellom de to, men uten å være tilstede i noen særlig grad.

Jeg selv jobber i et rigid HMS-miljø og synes det er helt fantastisk om det er lov å ha kun en voksen sammen med barn i en barnehage. Om det skulle skje noe med den voksne, så må det jo gå gærnt..

I dette tilfelle er leder innom barnehage kanskje en gang i uka, og noen ganger ikke det engang.

Håper du får tid til å sende et lite svar på dette.. :)

Marianne

06.02.2014 kl.10:15

Dette var veldig godt skrevet! =)

Jeg er selv pedagogisk leder i barnehage, og du skriver her mye av det jeg også går og tenker. Hva skulle vi gjort uten assistentene? Jeg er avhengig av at de klarer seg når jeg ikke er der. Jeg er prisgitt deres observasjoner, og barna av deres omsorg. De er faktisk sammen med barna flere timer enn meg. Kjenner meg så godt igjen i det du skriver!

@ Neo: Den som er pedagogisk ansvarlig skal se barna. Nå husker jeg ikke tallene, men det er lovpålagt med en pedagog en viss tid per barn. Denne tiden skal pedagogen kunne observere og bli kjent med barnet. Det er pedagogens jobb å sørge for at hvert barn blir møtt best mulig, og at evt. utfordringer hos barnet/familien blir observert.

Jeg jobbet selv i tre små barnehager en periode, og da delte jeg dagene mine mellom dem. Jeg var avhengig av å vite hvem barna var for å f.eks kunne uttale meg om dem i foreldresamtaler.Personlig trives jeg bedre i større barnehage hvor det er flere å spille på. En av grunnene er nettopp det hvis noe skulle skje, enten med den voksne eller en av barna. Da er det godt å ikke stå alene.

06.02.2014 kl.20:08

Bra at nokon ser oss som virkelig er der for barna, takk, er ikkje ofte vi får kreditt for jobben vi gjer. So Tusen takk, veldig bra innlegg. Men alle på ei avd. er eit team og bør støtte og stille opp for kvarandre. Hilsen ei som har mange år på baken som assistent 😊

06.02.2014 kl.22:59

Kjempeflott skrevet , ble så glad da jeg leste dette , hilsen fra Sissel som har jobbet i barnehage og skole siden 1989 , og som nå skal ta fagbrev til våren en gang :) Gleder meg til hver dag på jobb :)

07.02.2014 kl.21:31

Det er fint å høre sannhet som kan gi mer krefter til assistenter og fagarbeidere til å fortsetter på den viktigste rolle som de har fra før.

Ingrid Gilleberg

08.02.2014 kl.17:04

Det er fint at du løfter fam assistentene, Eivor. Ære, være dem! jeg hadde aldri orka å jobbe som assistent. Det er et knallhardt yrke. Jeg ser en kommentar frta Jan Kåre Heiberg at han setter de med utdannig og og de uten utdanning opp mot hverandre. Vi har bruk for begge deler. Det er bruk for kunnskap også når man jobber med barn, Jan Kåre, og mange assistenter har lært mye av førskolelærerene sine og omvendt.

Else Britt Trolsrud

04.02.2015 kl.12:56

Har selv gitt meg etter noenogtredve år som assistent Veldig hyggelig og se ros på trykk Var på et seminar en gang med førskolelærere og ass Vedkommende foreleser

sa da "Selvfølgelig kan ass gjøre riktig en gang i blant ,men det var jo førskolelærerene som kunne saker og ting " Den sitter enda Har aldri følt meg så liten og ubetydelig

sara

06.02.2015 kl.22:37

Er bua,fått spm flere ganger om jeg ikke vill bli førskolelærer, noe jeg takker nei til hber gang. Det er noe jeg ikke vill. Jeg stoortrives i jobben min med barna og kunne være tilstede når ped.leder er på møte,kurs,samtale+++!

Eneste jeg ikke liker er "dere assisstenter" "dere ufaglærte".. jeg har gått flere år på skole, har psykologi og pedagogikken samt bua, men alikavell "bare en assistent".

Ped.lederete klarer seg ikke uten oss, noe vi heller ikke gjør, skulle bare ønske de kom mer frem at vi også et der, og kanskje fikk mer ansvar og ikke "bare"var asisstenter selv om man er utdannet innen faget!:)

Får bua/assistent er en så utrooolig koslig -fin og verdens beste jobb!!!

brillemamma

07.02.2015 kl.21:59

Veldig fint innlegg og så sant, så sant. Jeg har 4 barn i alderen 0-6 år :-) det å ha en barnehage med både ped. ledere og assistenter som er god og kan faget sitt er veldig viktig. Vi er heldig å ha barna i en meget god barnehage med voksne som ser hvert enkelt barn! Og DET betyr alt, spesielt når man har noen ekstra utfordringer :-) du er utrolig flink å skrive!

07.02.2015 kl.22:50

Tusen tusen takk for en fantastisk artikkel. Det er hyggelig at endelig har kommet en artikkel om assistenter og fagarbeidere men desverre det ser ut alle tror hvis en avdeling eller barnehage fungerer bra det er bare på grunn av ped.leder men den er ikke riktig. Tusen takk en gang til.

aud

09.02.2015 kl.09:32

Ja, hadde det ikke vært for assistentene og fagarb. vet jeg ikke hvordan bhg hadde klart seg. Har selv jobbet i ca 20 år i bhg. En verdig viktig jobb og fint at de blir rost oppi skyene.

Susann

09.02.2015 kl.23:39

Åh, hvor fantastisk god du er på å sette ord på noe så viktig. Hadde bare alle pedagoger hatt samme syn på sine medarbeidere som det du har tror jeg flere hadde elsket jobben sin. Enkelte pedagoger får deg til å føle deg dårlig med kommentarer som "her inne er det mitt ansvar", "jeg er pedagogisk leder så her er det jeg som bestemmer". Takk for at du er du!

Heidi Moholt

12.02.2015 kl.06:54

Burde kanskje hatt høyere lønn ...Vi gjør en kjempe jobb 😀

Heidi Kristiansne

14.02.2015 kl.22:49

Fantastisk bra skrevet. Kjenner meg veldig godt igjen som førskolelærer og pedagogisk leder. Så denne skal jeg dele med mine assistenter med et stort smil og si takk for at dere er den dere er :)

Skriv en ny kommentar