hits

Det finnes ikke fattige barn.

08.01.2014 - 14:55 7 kommentarer

Rett før jul(20.des 2013) skrev jeg et innlegg for Aftenposten om barnefattigdom, noe som egentlig ikke eksisterer. Barn fødes inn i en familie- og det er ikke barna som er fattige- de er barn av fattige foreldre.

Et par dager etter skrev tidligere statsminister, Jens Stoltenberg, også et innlegg om dette (22.des 2013.)

Etter å ha lest begge la han ut dette på twitter:

I dag retweetet Jens Stoltenberg igjen innlegget, og derfor er det vel på tide å dele det på bloggen og.

Her kan dere lese mitt innlegg http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/Hjemme-pa-grunn-av-okonomi-7413031.html

(Vil presisere at jeg er i mot kontantstøtten når den brukes slik jeg har beskrevet her, og at det hadde vært en flott ordning hvis den kun ble brukt slik intensjonen var når den ble innført. At man bevisst velger kontantstøtten for å være hjemme med barnet sitt, er jeg positiv til. At mange velger kontantstøtten primært av økonomiske årsaker, er svært uheldig.)

Og her kan dere lese Stoltenberg sitt : http://arbeiderpartiet.no/Aktuelt/Likestilling-og-familie/Ja-til-barnehager

Det fine oppi dette, er at det viser tydelig hvordan sosiale medier har åpnet for en større mulighet til påvirkning og medvirkning for "folk flest." Det jobber utrolig mange kunnskapsrike og dyktige mennesker i offentlig sektor. Dere trengs for å synliggjøre for politikerne hvordan hverdagen er, og dere sitter på de konkrete eksemplene fra "vår hverdag."  Politikere skriver ofte vagere og på et mye mer generelt grunnlag, noe som gjør at det ofte blir kjedelig lesing med mye vås. 

Obs: Ordet vås betyr i denne sammenheng ikke "vrøvl," men er forankret i Peter Larsson`s nye definisjon av vås; Verbal kommunikasjon hvor sender gir uttrykk for å komme med ny informasjon som skal opplyse mottager, mens det i utgangspunktet er noe som alle har hørt utallige ganger fra før, altså noe som er Vanlig Å Si

Engasjer dere!

-Eivor

  

 

 

7 kommentarer

wel0vefashion

08.01.2014 kl.15:24

Hei kjempefin blogg du har! Og mye fint her, fortsett sånn! Skal begynne å lese den! Ta gjerne en titt innom vår :)

08.01.2014 kl.15:26

Heihei!

Kjempefin blogg :)

Komenter gjerne på spørsmålsrunda mi og vinn liking visst du skriver mest spm :)

Link her : http://amaliejt.blogg.no/1389034714_sprsmlsrunde_d.html#comment

Takk på forhond <3

Eivor Evenrud

08.01.2014 kl.17:23

wel0vefashion: Takk for det:)

Eivor Evenrud

08.01.2014 kl.17:24

Anonym: Takk! Vel, vil gjerne at folk skal trykke LIKE fordi de liker innleggene mine, og syns det blir litt spesielt å vinne LIKES. Men men, sikkert mange andre som er interessert:)

Håkon

08.01.2014 kl.17:42

Hei Eivor.

Kontantstøtte kan man få når barnet er fra 13-24 måneder. Altså - et år etter den normale permisjonen er over.

De første 6 månedene får man 5000kr, de neste 6 månedene 3303 kr.

Om du mener det er disse ytelsene i et eneste år som gjør at foreldre er så fattige at barnet kommer på statistikk som fattig så må jeg si at foreldrenes situasjon og oppførsel er så uansvarlig at barnevern faktisk bør se på det.

For - det er ikke et år som avgjør om en familie er fattig.

Det som kunne vært gjort er i det minste å indexregulere barnetrygden.

Men, den har stått stille på krona... i alle fall siden Jens overtok for 8 år siden - om ikke lenger.

Jeg tror det har litt mer med situasjonen å gjøre enn dette ene året noen kan være hjemme med barna sine.

Eivor Evenrud

08.01.2014 kl.17:50

Håkon: Enig,i innlegget nevner jeg også at barnetrygden som har stått stille i sørgelig mange år. Kontantstøtten er fra i år gått opp til 6000 kr, og for familien med to eldre barn kan de da velge å ta ut de to eldste(og redusere barnehageutgifter til disse med opp mot 5000kr.) Ordningen ønskes også å gjenninføres til å gjelde helt til fylte 3år. Og nei, det er selvfølgelig ikke 1 år i livet som avgjør familiens økonomi, men for de familiene jeg sikter til er dette en ordning som ikke virker støttende for deltagelse i arbeidslivet og kan gå utover barnas mulighet til sosialisering og utvikling.

Håkon

08.01.2014 kl.18:04

Takk for raskt svar.

Jeg er enig med deg i at å øke kontantstøtten fra 1 år til 2 år kan være mye. Men - dette med å binde kontakter og lære språk... Når en 1 åring starter i barnehagen er det ikke så mye å hente av språkopplæring og venner og sånn. En ettåring trenger mat og rene bleier og søvn. De løper ikke rundt og leker så mye.

Og jeg tror ikke språket på skolen blir mye dårligere om man starter i barnehage 2 år i stedet for 1 år.

Jeg ser du snakker om Oslo øst og Oslo vest i innlegget ditt. For det første : Det er et Norge utenfor Oslo som også nyter godt av kontantstøtten.

For det andre er familiens utvikling foreldrenes ansvar. Det er klart at det er mer penger i å jobbe enn å gå på kontantstøtte.

Kanskje det er mer opplæring av de som kommer hit som må til? Viktigheten av at begge foreldre jobber. Ikke bare for å klare seg fra dag til dag, men for å bygge en formue som kan sende barna på skoler senere i livet. Gi dem hjelp til bil og bolig senere i livet. Slik som vi bruker formue fra før i landet.

Jeg tror å skylde på kontantstøtte for å holde barna hjemme er å dekke over andre deffekter i integreringen.

Skriv en ny kommentar