hits

"Hold kjeft satans kjerring- håper du får en fin tid i helvete!"

30.11.2013 - 17:02 23 kommentarer

 

 Denne høsten heiv jeg meg ut i samfunnsdebatten i det offentlige rom. 

  Jeg har skrevet om barndom på godt og vondt, bekymringsmeldinger til barnevernet, "uheldige" formuleringer og beslutninger i offentlig sektor, politiske vedtak og kjærlighet til barn- og profesjonen min. Felles for mine saker er at de på et eller annet vis er forankret i barnehagepolitikk og samfunnsøkonomi."Syns  forøvrig det  burde holde nå med å stadig fremheve en person som virker helt kort oppi hue og som helt klart må være en mentalpasient" 

 

- Det er viktigere enn noengang at barnehagelærere står fram som politiske aktører, ble det sagt på Utdanningsforbundets konferanse nå i November.

 Og jeg er enig i det. Vi må tørre å stå frem, og vi må bidra til å gi offentligheten et bedre bilde av virkeligheten. En fri demokratisk debatt er best når fagfolk kan uttale seg fritt, det er de som kjenner hverdagen i sin sektor best. Det er liten verdi og troverdighet i  uttalelser om hverdagen for beboere og ansatte på norske sykehjem fra en politiker som aldri har vært innenfor dørene på et sykehjem. Vi  trenger fagfolk i debatten.

 

"Legg ut navnet på barnehagen hun jobber i, så brenner vi hele dritten"

 

Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg har fått  poengtert hvor viktig det er å uttale seg som privatperson for å unngå lojalitetskonflikt med arbeidsgiver. Og det har jeg gjort. Det er ingen hemmelighet at lojalitetskortet er det første som trekkes frem og heves høyt hver gang en ansatt uttaler seg i det offentlige rom om egen sektor. Selv om du tar for deg dokumenter og tall som allerede er tilgjengelig for offentligheten, så vil alltid noen bli overrasket eller undergrave viktigheten av informasjonen du synliggjør. Og som privatperson kan du da ikke vente å få støtte fra "dine egne."  De fleste vil helst holde seg unna. Altfor mange tilpasser seg og forveksler lojalitet med lydighet. 

"Du har et ondt svart hjerte. INGEN barn burde være sammen med sånne som deg."

 

Slik jeg opplever det, så handler ikke lojalitet lenger om et gjensidig forhold i arbeidslivet. Det handler heller ikke om å være lojal ovenfor beslutninger tatt med hensyn til det beste for fellesskapet på en arbeidsplass. Det handler om å holde kjeft. Jeg får stadig vekk beskjed om å ikke si eller skrive om saker, for å unngå frustrasjon. Engasjement kan altså lett byttes ut med ordet frustrasjon, og vips så er terskelen for å ta opp saker i det offentlig rom litt høyere. 

 

"En jævla hore er du, hvordan i helvete våger du? Ditt dumme bloggetryne."

 

Det finnes mange artikler og bøker om hvordan du bør ordlegge deg, forberede deg og hvilke analysemetoder du bør bruke for å ytre deg i det offentlige rom, hovedsaklig i sosiale medier. Det finnes også noen tips om netthat, bl.a.fra politiet. 

Jeg angrer absolutt ikke på at jeg har hevet meg ut i den frie demokratiske debatten, men jeg angrer på at jeg ikke har gitt dere hele bildet. Debatten har fremstått som saklig, med kritiske og konstruktive tilbakemeldinger. Det er virkelig ikke hele sannheten. Når du ytrer deg som privatperson via sosiale medier, er det du selv som modererer kommentarer. Etter anbefalinger fra politiet tidlig i høst så har jeg ignorert, men registrert hundrevis av kommentarer som ikke handler om saken, men om meg. Dere vil f.eks. brenne ned huset mitt, drepe barna mine (til tross for at jeg ikke har noen,) tvangsinnlegge meg på psykiatrisk avdeling, få meg registrert som uskikket til å jobbe med barn, kappe av meg armene, stikke ut øynene mine og voldta meg. 

 

"She`s a plastic girl in a plastic world-- ohh fantastic"


Dette er ikke noe nytt, men jeg er lei for at jeg har bidratt til å pynte på virkeligheten av samfunnsdebatten i det offentlige rom.  Jeg har kanskje latt dere tro at så lenge man skriver om noe saklig og viktig, så er responsen i samsvar med det.

Alle som jobber med barn vet at vi stadig vekk minner dem på hvor viktig det er å si nei hvis noen gjør noe du ikke liker. Hjelper det ikke å si nei, så må du finne en voksen som kan hjelpe deg. Og barn er supergode på dette- de vet at det ikke er ok å si at noen er dumme, stygge, slemme o.l.

Når slutter vi med dette? Når begynner voksne igjen å oppføre seg som et barn med et verbalt uttrykk alle hadde reagert på? Det hjelper ikke å finne en voksen nå, det er du som er den voksne.


"Dø, jævla stygge kjerring. Bare dø. Heng deg a! "


I løpet av mine ti år som ansatt i offentlig sektor har jeg utallige ganger blir bedt om å brette opp ermene og være positiv. tilpasse meg, ta i et tak og strekke meg litt lenger. Helst skal jeg brette opp ermene og taklegge et helt hus på en time, sammen med 50 barn. Det er fint om jeg kartlegger, observerer og registrerer språket til barna i samme slengen.  Det er denne sammenligningen og  frustrasjonen som er grunnmuren i mitt engasjement. Det er dette jeg har prøvd å synliggjøre. Og fra og med i dag så får dere hele bildet. Jeg kommer til å la alt av kommentarer slippe igjennom. Her er det du må forholde deg til. Du må være forberedt, og du må tåle det. Ikke forvent støtte fra "dine egne."

 

"Sjefene dine bør anmelde deg til politiet. Du havner i fengsel. Det du har skrevet her er så sykt at du umiddelbart bør si opp jobben din."

 

Det verste som kan skje meg, er absolutt ikke å bli kalt syk, illojal eller vrang. Det verste som skjer meg er å se andre mennesker, særlig barn, som har det vondt. Hjertet mitt blir urolig, og jeg får en intens trang til å hjelpe og gi omsorg. At noen mener jeg ikke bør omgås barn er helt ok, jeg tåler det. 

 

" Tøs er du."

 

Hvorfor fortsette å delta i den frie demokratiske debatten i det offentlige rom når man må tåle så mye? Jo fordi sannheten er at det ikke er andre alternativer. Skjorteermene er brettet opp så mange ganger at det ikke er stoff igjen. Eneste mulighet til å påvirke og belyse temaer som er viktige for meg, er via dere lesere. 


" Noen som veit hvor hun bor? Vi finner a og gir a en omgang hu seint vil glemme. Større drittkjerring skal du leite lenge etter."

 

Hvilke deler av dette innlegget festet seg best? Tviler på at det var min utgreeing om lojalitet. 

 

"Hold kjeft satans kjerring- håper du får en fin tid i helvete!"

 

Ja  til en debatt hvor hele bildet  av det å ytre seg i det offentlige rom er synlig!

Du legger hendene med de oppbrettede ermene på hoggestabben, klare til hoggs for alle.

Vær forberedt. 

 

-  Eivor

 

  Utdrag fra kommentarer på tidligere innlegg er i denne fonten

 

 

23 kommentarer

Nike Free Rum Sko 520 KR

30.11.2013 kl.17:05

100% originale Nike Free Run sko på salg, opp til 80% rabatt, kjøpe nå skipsfart

Gratis.

EverydayFashionLove

30.11.2013 kl.17:26

Bra skrevet! Vanskelig å si hva som festet seg aller best, men stå på, dette blir bra! :-) Ha en fin kveld videre!

bysoe

30.11.2013 kl.17:36

Noen folk er slemme på nettet, noen tror de er kjempetøff bak tastaturet, men når du møter på de, er en helt annen sak.

lerarinnaa

30.11.2013 kl.18:32

Kjør på! Det kan virke som om mange bare vil ødelegge, men du har mange som støtter deg også! Det er jo sant som de sier, for å veie opp mot én negativ kommentar trengs det minst 5 positive...

Stå på!

Monica V

30.11.2013 kl.18:34

Heia Eivor, som vanlig et strålende innlegg i den livsviktige debatten om barnas beste!

Heier på deg.

Det du skrev om lojalitet var viktigst for meg, de andre pisskommentarene bare irriterende og usaklige. Stå på videre, og fint du har fått en stemme du kan bruke i flere fora!

Monica :-)

KittyCoutured

30.11.2013 kl.22:54

Bra skrevet! Stå på, du er super! Du har en veldig fin blogg. Ha en fin kveld! Klemmer fra KittyCoutured ∞♥∞

VK

30.11.2013 kl.23:13

Jeg er journalist, og jeg vet altfor godt hvor vanskelig det er å få offentlig ansatte til å uttale seg om arbeidshverdagen sin og episoder de får kjennskap til gjennom jobben. Det er fryktelig synd, for dette er veldig ofte de mest kunnskapsrike menneskene som finnes når man søker informasjon om et fenomen eller en bestemt sak.

Stå på videre, du. Anonyme mennesker er redde mennesker - det er ingen grunn til at du skal frykte dem slik de frykter deg.

30.11.2013 kl.23:16

Likte det du trekker frem.Flått. :)

juliaamyklebust

30.11.2013 kl.23:22

Hei, ville bare si ifra om en konkurranse jeg har gående nå, hvor du kan vinne en hel del fine smykker etc. Meld deg gjerne på! <3

Amund Enger

01.12.2013 kl.00:51

Modige Eivor. Du har hjertet på rett plass :) Og det banker sterkt for de vergeløse.. Vi er allerede mange som står bak deg. De andre trenger bare litt lenger tid...

Stine

01.12.2013 kl.09:48

Hei Eivor, jeg synes du skriver utrolig bra og at du er tøff som belyser de sidene ved barnehagelivet som du gjør. Jeg kan ikke skjønne hvem som sender deg slike kommentarer, har de ikke fått med seg hvilken side du er på? Nei, stå på, jeg gleder meg til neste innlegg.

Mari

01.12.2013 kl.12:24

Jeg syns alle skal få si sine meninger, også de som er imot. Men da burde de ikke ha muligheten til å være anonyme!

De og burde ha ute sitt fulle navn. Fjern muligheten til å være anonym på kommentarfelt worldwide, så blir nok mye av netthatet borte og;-) Da er det plutselig ingen som tør. Tenk på det neste gang du får en sånn dritt kommentar fra herr. og fru. Anonym, hadde det vært noe hold i hva de sier så hadde de og kommet ut med fult navn. Lykke til videre, stå på!! :-)

nysombonusmamma

01.12.2013 kl.12:51

Har stor respekt for deg og det du skriver. Det er viktig å sette søkelyset på de stedene det må settes på. Er selv utdannet førskolelærer og jobber som pedagog innen privat sektor. Er mange ting jeg kunne tenke meg å gå i bresjen for og prøve å få gjort noe med for at vi skal få en bedre hverdag i barnehagen, men det er vanskelig å vite hvor man skal starte. Det å skrive jobbrelaterte saker i blogg tror jeg ikke at jeg ville turt å gjøre, men det er med på å sette fokuset der det skal være.

Stå på videre og ignorer de som ikke tenker sak.

Linnea Elise

01.12.2013 kl.13:19

Du er tøff som tørr å fortelle det :-)

Florisa

01.12.2013 kl.20:39

What? Er dette kommentarer du har fått? Shit! Nå er henger jeg ikke helt med her, skjønner ikke hva du har skrevet som mange har reagert så voldsomt på.

Tina

02.12.2013 kl.20:25

Heia deg! Godt innlegg, igjen.

Jeg synes alle mennesker burde sette mer pris på dere som hjelper oss å oppdra barna våre.

Synes du er utrolig tøff, både som velger å dele dine erfaringer "fra innsiden" og som velger å stå i det når du hetses og trues direkte. Vi trenger flere som deg for å endre holdninger og gjøre terskelen lavere for å varsle. Heller en gang for mye enn en gang for lite! Du har iallefall min fulle støtte!

supreme

02.12.2013 kl.21:06

At folk er saa dumme i hodet og ikke tenker seg over en eller to ganger for de skriver noe stygt om andre folk de ikke kjenner. Kanskje slike folk ikke burde vere foreldre i utgangspunktet?

Brynjar

02.12.2013 kl.21:28

Det er sjelden jeg lar meg fange, imponere og fengsle på den måten som du klarer. Du har en begavelse som du utfolder her.

Vårt samfunn blir et bedre sted av slike bidrag.

TAKK - for at du benytter den begavelsen på den måten DU gjør.

Sindre Tobias

02.12.2013 kl.22:49

Brynjar fikk oppsummert alt meget bra!!

<3

thanh

03.12.2013 kl.06:33

I think i'm gonna marry you..stå på;)

Jon m. Tønsberg

03.12.2013 kl.09:30

En god og viktig blogg! Fantastisk at du har mot og sterk ryggrad. Fortsett å skrive, Norges barn trenger slike som deg.

Stine

03.12.2013 kl.10:03

Mange gode poeng i bloggen din, det er barnas beste en skal jobbe for, ikke foreldrenes beste, men jeg skjønner godt at noen reagerer kraftig og det håper jeg flere med meg også gjør. Det er ikke at det er rett å reagere slik, men folk som blir vurdert som "ikke gode nok foreldre" vil komme i en forsvarsposisjon. Selv om det ikke er det en skal ha fokus på så må en likevel ha det i bakhodet at det ikke er godt å ikke strekke til, kanskje har disse foreldrene vist det lenge uten at de har villet innrømme det ovenfor en selv at en trenger hjelp, kanskje det er de som kommenterer? I dagens samfunn skal alle være så perfekte, jeg vil tro at å få barnevernet, selv om største delen av deres arbeid er hjelpetiltak, er et "nederlag" for enkelte. For å avslutte må jeg også legge til at de fleste sakene som blir meldt til dagens barnevern kommer fra foreldrene selv. Stå på det gode informasjons arbeidet.

Jeanette

03.12.2013 kl.19:51

Det vil alltid hagle inn negative kommentarer - uansett hva man blogger om. Som barne- og ungdomsarbeider som jobber på offentlig barneskole (og tidligere var i barnehage) er jeg utrolig glad for at du skriver akkurat det du skriver!

At du ikke burde få jobbe med barn må være det dummeste jeg har hørt idag, hvis det er noen som skal få jobbe med barn er det akkurat slike som deg.

Stå på videre!!

Skriv en ny kommentar